

Το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του χωρίς να σημειωθεί κάποιο συμβάν.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μαχητικό αεροσκάφος της αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος Reaper που πλησίαζε, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, στα σύνορά της, στη Μαύρη Θάλασσα.
Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω του Telegram ότι ένα μαχητικό Su-30 σηκώθηκε για να αναχαιτίσει τον «αεροπορικό στόχο που πλησίαζε στα σύνορα του ρωσικού κράτους». Το πλήρωμα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν αναγνωριστικό δρόνο τύπου MQ-9A Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Όταν το πλησίασε το ρωσικό μαχητικό, το αναγνωριστικό έκανε στροφή 180 μοιρών και απομακρύνθηκε από τα σύνορα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του χωρίς να σημειωθεί κάποιο συμβάν.
Τέτοιου είδους συμβάντα με εμπλοκή ρωσικών και δυτικών αεροσκαφών δεν είναι σπάνια το τελευταίο διάστημα, είτε στη Μαύρη Θάλασσα είτε στη Βαλτική. Τον Ιούνιο η Μόσχα ανέφερε ότι αναχαίτισε με τον ίδιο τρόπο τρία βρετανικά αεροσκάφη. Τους τελευταίους μήνες σε παρόμοια συμβάντα έχουν εμπλακεί επίσης γαλλικά, γερμανικά και πολωνικά αεροσκάφη. Τον Απρίλιο, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό Reaper κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα έπειτα από μια μανούβρα ρωσικών μαχητικών, γεγονός που όξυνε την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ.
Χοσέ Μουχίκα: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο «φτωχότερος Πρόεδρος του πλανήτη»
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Χοσέ Μουχίκα, πρώην Πρόεδρος της.
Ουρουγουάη: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο «φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου», Χοσέ Μουχίκα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, γνωστός και ως ο «φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου»,.
Φεστιβάλ των Καννών: Η Ζιλιέτ Μπινός αποτίει φόρο τιμής στην Παλαιστίνια φωτορεπόρτερ Φάτιμα Χασούνα που σκοτώθηκε στη Γάζα
Η διεθνούς φήμης Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός απέτισε φόρο τιμής στην Παλαιστίνια φωτορεπόρτερ Φάτιμα.