

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν απόψε πυραυλική επίθεση σε λιμενικές υποδομές της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Κίπερ. “Οι εισβολείς έπληξαν λιμενικές υποδομές στην Οδησσό. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί”, έγραψε ο περιφερειάρχης Οδησσού σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι X-31, σημείωσε από την πλευρά της η τοπική στρατιωτική διοίκηση, αναφέροντας επίσης πλήγματα στην περιοχή Μπίλχοροντ-Ντιστρόβσκι.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πυκνώσει τις επιθέσεις τους εναντίον λιμενικών υποδομών στον Δούναβη και στη Μαύρη Θάλασσα αφότου η Μόσχα αποχώρησε τον Ιούλιο από τη συμφωνία που εγγυόταν τις ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών. Έκτοτε η Ουκρανία εγκαινίασε έναν νέο “ανθρωπιστικό διάδρομο” στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προσπάθεια να σπάσει τον de facto ναυτικό αποκλεισμό, αψηφώντας τις ρωσικές απειλές.
Σχετικά Νέα
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.
Αίγυπτος: Ενθαρρυντικό βήμα για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις η απελευθέρωση από τη Χαμάς του Ίνταν Αλεξάντερ
Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την «ανάγκη επίτευξης συνολικής ειρήνης στην περιοχή και την.
Εκρηκτικές εκλογές στις Φιλιππίνες: Στη δίνη δυο δυναστειών και πολιτικών συγκρούσεων
Οι ψηφοφόροι στις Φιλιππίνες προσέρχονται στις κάλπες στις ενδιάμεσες εκλογές, που έχουν μετατραπεί σε.