Ρωσική πρεσβεία: Fake news οποιαδήποτε ανάμειξή της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για στήριξη της Ρωσίας σε συγκεκριμένους εκλογικούς σχηματισμούς, η ρωσική πρεσβεία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για fake news και σημειώνει πως δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία, είναι «αβάσιμες οι απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της Ρωσίας στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της «ρωσικής υποστήριξης»».

«Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και τις ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της «σχέσης» με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις γνωστές τηλεοπτικές /ραδιοφωνικές εκπομπές και πρόσφατα δημοσιεύματα θεωρούμε αβάσιμες τις απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της Ρωσίας στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της «ρωσικής υποστήριξης».

Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και τις ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της «σχέσης» με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news».

Σχετικά Νέα