

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε πέντε στρατηγούς και έναν διοικητή της αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου RBC με έδρα τη Μόσχα, εν μέσω των στρατιωτικών αποτυχιών της χώρας στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν φέρεται να εξέδωσε διάταγμα τη Δευτέρα 30 Μαϊου, με το οποίο πέντε στρατηγοί του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών απολύθηκαν από τις θέσεις τους, όπως είπε ένας Ρώσος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.
Η έκθεση έρχεται καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πλησιάζει την 100ή της ημέρα και οι δυνάμεις του Πούτιν έχουν υποστεί σοβαρές στρατιωτικές αποτυχίες, αποτυγχάνοντας να καταλάβουν την πρωτεύουσα του Κιέβου και αντιμετωπίζοντας σκληρή αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό στα νότια και ανατολικά.
Το επίκεντρο των μαχών έχει πλέον μεταφερθεί στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου μαίνονται σκληρές μάχες, ρωσικοί βομβαρδισμοί και οδομαχίες στην πόλη Σεβεροντόνετσκ. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι ελέγχουν πλέον μόνο το 20 τοις εκατό της στρατηγικής σημασίας πόλης.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.