

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε στις 29 Μαρτίου τουλάχιστον τρεις πυραύλους από την Ουκρανία εναντίον μιας αποθήκης πυρομαχικών κοντά στην πόλη Μπέλγκοροντ της νότιας Ρωσίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS.
Σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή, από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ ρώσοι πολίτες και καταστράφηκε μια αποθήκη.
Νωρίτερα η ίδια επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα για την καταγγελλόμενη «απάνθρωπη μεταχείριση» των ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βασίζεται στους ισχυρισμούς ενός ρώσου στρατιώτη που παρέμεινε επί 29 ημέρες κρατούμενος στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αποκαλούμενης από τη Μόσχα «ειδικής επιχείρησης» για την προστασία των ρωσόφωνων και την αποδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της γειτονικής της χώρας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ωστόσο αντιστάθηκαν σθεναρά και οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τις περιοχές γύρω από το Κίεβο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Σχετικά Νέα
ΗΠA: Ο Τραμπ χαιρετίζει τη «μνημειώδη είδηση» της προσεχής απελευθέρωσης του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν πρόσθεσε στη λίστα των απαγορευμένων δραστηριοτήτων και το σκάκι, το.
Χούθι: Ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης, αφού αραβόφωνος εκπρόσωπος.