

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να μην συνδέουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream -2 με την υπόθεση δηλητηρίασης Ναβάλνι.
«Σε ό,τι αφορά τις αναφορές που έγιναν στον αγωγό φυσικού αερίου, θα πρέπει ασφαλώς να σταματήσουν να πολιτικοποιούν το ζήτημα. Είναι ένα εμπορικής σημασίας έργο, το οποίο βρίσκεται στην κατεύθυνση των συμφερόντων τόσο της Ρωσίας όσο και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτίστως της Γερμανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με την δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης, την οποία εκφώνησε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι το περιστατικό με τον Ναβάλνι συνιστά «μέρος του συστήματος των ενεργειών της Ρωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο», επισημαίνοντας ότι «αυτό το σύστημα δεν αλλάζει και κανένας αγωγός φυσικού αερίου δεν θα το αλλάξει».
Παράλληλα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι δεν θα ήταν σωστό να νομίζουμε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord-Stream -2 θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.
Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η Μόσχα διαφωνεί κατηγορηματικά με τέτοιου είδους δηλώσεις και πως το περιστατικό με τον Ναβάλνι «χρειάζεται να αποσαφηνισθεί και να διερευνηθεί». «Για να υπάρξει πρόοδος στην έρευνα αυτή, για να διαλευκανθούν οι περιστάσεις και τα αίτια είναι αναγκαία η συνεργασία με την Γερμανία. Η Ρωσία επιδιώκει αυτή τη συνεργασία, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκει ανταπόκριση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ναβάλνι είχε προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, μερικές από τις οποίες κατέληξαν σε προτάσεις προς την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ να διακόψει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord-Stream- 2 που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.