Ρωσία: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο καθαρισμού μετά την τεράστια διαρροή καυσίμων στο Νορίλσκ

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της μεγάλης επιχείρησης καθαρισμού μετά τη διαρροή 20.000 τόνων καυσίμων πετρελαίου ντίζελ από δεξαμενή καυσίμων θερμοηλεκτρικού σταθμού που χύθηκαν σε ποτάμι στην πόλη Νορίλσκ.

Ο Yevgeny Zinichev, τοπικός επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου έκτακτης ανάγκης, είπε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της επιχείρησης καθαρισμού, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

”Σύμφωνα με τα διαθέσιμα πρώιμα στοιχεία, ένας λόγος για την αποσυμπίεση της δεξαμενής με τα καύσιμα ντίζελ μπορεί να οφείλεται στην καθίζηση του εδάφους και της τσιμεντένιας πλατφόρμας κάτω από αυτό”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας.

Προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα ατυχήματα, ο Πούτιν έδωσε νωρίτερα εντολή να ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις της χώρας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για το συμβάν του Νορίλσκ.

Οι υπάλληλοι του σταθμού προσπάθησαν αρχικά να ελέγξουν μόνοι τους τη διαρροή καυσίμων και δεν ανέφεραν το περιστατικό στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για δύο ημέρες, είχε δηλώσει ο Zinichev την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πούτιν που μεταδόθηκε στην εθνική τηλεόραση.

Σχετικά Νέα