

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στη ζώνη επιχειρήσεων στην Ουκρανία για να επιθεωρήσει διοικητικό κέντρο και να συναντηθεί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Στον Σοϊγκού παρουσιάστηκε αναφορά για την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο και αυτός “ευχαρίστησε τους διοικητές και τους στρατιωτικούς (…) για επιτυχημένες επιθέσεις” στην περιοχή Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία, προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, χωρίς να διευκρινίζουν πότε έγινε η επίσκεψη αυτή.
Στις τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο Σοϊγκού εμφανίζεται με στρατιωτική στολή να ακούει αναφορά που παρουσιάζει ο στρατηγός Αντρέι Μορντβιτσέφ, που είναι ο διοικητής της στρατιωτικής μονάδας Tsentr (“Κέντρο”) στην ζώνη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Στον Ρώσο υπουργό Άμυνας παρουσιάζεται επίσης ένα σουηδικό όχημα μάχης πεζικού CV90, “ένα από τα θωρακισμένα οχήματα που κατέσχεσαν στις μάχες” οι ρωσικές δυνάμεις από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η πιο πρόσφατη επίσκεψη του Σοϊγκού στο μέτωπο ανέρχεται στα τέλη Ιουνίου. Σε βίντεο που μεταδόθηκε απο τον ρωσικό στρατό εμφανιζόταν τότε να επιθεωρεί τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, μερικές μέρες μετά την αποτυχημένη εξέγερση της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.
Σχετικά Νέα
Κάγια Κάλας: «Ο Πούτιν δεν θα τολμήσει να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ζελένσκι στην Τουρκία»
Αιχμές κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στην Τουρκία για.
Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και 3 άτομα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Ένα θανατηφόρο περιστατικό που καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση, όταν μία υποψήφια δήμαρχος και τρία.
Συνάντηση Ερντογάν – Ρούτε — Bασικό θέμα στην ατζέντα οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας
Συνάντηση με τονγενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
Νετανιάχου: «Ο στρατός του Ισραήλ θα μπει με όλη του την ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες»
Μετά την επιστροφή του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ένταν Αλεξάντερ στο Ισραήλ, έπειτα από 19 μήνες.