Ρωσία: Μητέρες και σύζυγοι στρατιωτών καλούν τον Πούτιν να μη στέλνει τους άνδρες «στη σφαγή»

Μια ομάδα Ρωσίδων συζύγων και μητέρων κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει να στέλνει τους συζύγους και τους γιους τους «στη σφαγή» αναγκάζοντάς τους να ενταχθούν σε ομάδες επίθεσης χωρίς επαρκή εκπαίδευση ή προμήθειες.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από το ανεξάρτητο ρωσικό κανάλι SOTA στο Telegram, οι γυναίκες είπαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα «αναγκάστηκαν να ενταχθούν σε ομάδες επίθεσης» στις αρχές Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι είχαν μόλις τέσσερις ημέρες εκπαίδευσης από την επιστράτευσή τους τον Σεπτέμβριο.

Το βίντεο δείχνει τις γυναίκες να κρατούν ένα πλακάτ στα ρωσικά που γράφει, «580 Ξεχωριστή Μεραρχία Πυροβολικού Howitzer».

«Ο άντρας μου… βρίσκεται στο μέτωπο απέναντι στον εχθρό», λέει μια γυναίκα στην ηχογράφηση, αποκαλύπτοντας και στοιχεία της ρωσικής τακτικής.

Ρωσία: Μητέρες και σύζυγοι στρατιωτών καλούν τον Πούτιν να μη στέλνει τους άνδρες «στη σφαγή»-1
Ρωσία: Τέσσερις πύραυλοι καταρρίπτονται από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ
«Οι επιστρατευμένοι στέλνονται σαν πρόβατα επί σφαγή για να εισβάλουν σε οχυρές περιοχές – πέντε-πέντε κάθε φορά, ενάντια σε 100 βαριά οπλισμένους άντρες του εχθρού», συνέχισε. «Είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, αλλά σύμφωνα με την εξειδίκευση για την οποία έχουν εκπαιδευτεί, όχι ως κομάντος. Ζητάμε να αποσύρετε τα παιδιά μας από το μέτωπο και να δώσετε στους πυροβολικό άρματα και πυρομαχικά».

Σύμφωνα με το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής, πάνω από 1.000 Ρώσοι έχουν «εξουδετερωθεί» μόνο στο Μπαχμούτ μέσα σε μια εβδομάδα.

 

 

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα