

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν επιταχύνει την κοινή στρατιωτική εκπαίδευσή τους, επί τη βάσει της εμπειρίας που έχει αποκομίσει η Μόσχα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με έμφαση στον αστικό ανταρτοπόλεμο, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών.
Το Μινσκ επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει έδαφος της Λευκορωσίας για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022.
“Η περιφερειακή συγκέντρωση (ρωσικών και λευκορωσικών) στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα”, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι VoenTV.
“Η ένταση των ασκήσεων μόνο αυξάνεται. Ο στόχος είναι (οι στρατιωτικές δυνάμεις) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποδώσουν στο ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε όλα τα μέτωπα”.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εκπαίδευση για τη διεξαγωγή αστικού ανταρτοπολέμου επί τη βάσει της εμπειρίας της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση καταστάσεων στις οποίες, ο εχθρός έχει οργανώσει θέσεις μάχης με τη χρήση όπλων σε πολλαπλά κτίρια.
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.