

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Ζαπάντνε, στη βορειοανατολική ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου, σε μια νέα προώθησή τους στη δυτική όχθη του ποταμού Όσκιλ και σε μια περαιτέρω ένδειξη των δυσκολιών που συναντά το Κίεβο για να περιορίσει τα εχθρικά στρατεύματα.
Στο Κίεβο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας επίθεση εναντίον με 99 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα 65 από τα οποία καταρρίφθηκαν και 30 άλλα εξαφανίσθηκαν από τα ραντάρ χωρίς να φθάσουν στους στόχους τους.
Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ζημιές σε έξι περιφέρειες σε όλη την Ουκρανία ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την ίδια ημέρα ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της γερμανικής αντιπολίτευσης Φρίντριχ Μερτς, μερικές εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.
“Συζητήσαμε τρόπους για να προωθήσουμε περαιτέρω μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία, καθώς και τις παγκόσμιες προκλήσεις και την κατάσταση στις γραμμές του μετώπου”, διευκρίνισε ο Ζελένσκι.
Η Γερμανία θα διεξαγάγει εκλογές στις 23 Φεβρουαρίου και ο Μερτς είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για την καγκελαρία.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.