Ρωσία: Η ξαδέλφη του Πούτιν ανέλαβε υφυπουργός Άμυνας

Η Άννα Τσιβίλεβα, ξαδέλφη του Βλαντιμίρ Πούτιν, διορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν δημοσιεύθηκε νωρίτερα και τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής του.

Τον Απρίλιο του 2023, η Τσιβίλεβα ήταν επικεφαλής του κρατικού ταμείου για την υποστήριξη των συμμετεχόντων στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τους ευχαρίστησε για την πολυετή εργασία τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μελλοντικές τους δραστηριότητες

Ο σύζυγος της Τσιβίλεβα, Σεργκέι, ήταν επικεφαλής της περιοχής Κεμέροβο μέχρι τον Μάιο του 2024 και στη συνέχεια διορίστηκε στη θέση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Με άλλο διάταγμα του Πούτιν, ο Πάβελ Φραντκόφ, γιος του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) και πρώην πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Φραντκόφ, διορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Από το 2021, ο Πάβελ Φραντκόφ είναι ο πρώτος αναπληρωτής διαχειριστής των υποθέσεων του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το διάταγμα για τον διορισμό στο υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο Φραντκόφ ο νεότερος, απαλλάχθηκε από τη θέση που κατείχε προηγουμένως.

Αντίστοιχα ο Λεονίντ Γκορνίν, ο οποίος κατείχε προηγουμένως τη θέση του πρώτου αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, διορίστηκε στη θέση του πρώτου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

«Καλή επιτυχία»
Εν τω μεταξύ, ο νέος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελάουσοφ είχε συνάντηση με τον πρώτο υφυπουργό Ρουσλάν Τσαλίκοφ Ruslan Tsalikov και τους αναπληρωτές Νικολάι Πάνκοφ, Πάβελ Ποπόφ και Τατιάνα Σεβτσοβα, οι οποίοι και απαλλάχθηκαν από τις θέσεις τους, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του υπουργείου.

Τους ευχαρίστησε για την πολυετή εργασία τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μελλοντικές τους δραστηριότητες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα