Ρωσία: Η Sovcomflot ασφάλισε το σύνολο του στόλου της

Η ρωσική Sovcomflot έχει ασφαλίσει όλα τα φορτηγά πλοία της σε ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες με την εν λόγω κάλυψη ανταποκρίνεται στους διεθνείς κανόνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μετά την απόσυρση της κάλυψης από τις δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Οι δυτικές ασφαλιστές εταιρείες σταμάτησαν την ασφαλιστική κάλυψη του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου της Ρωσίας όταν η Sovcomflot επλήγη από κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγές της εταιρείας δήλωσαν στο Reuters αυτόν τον μήνα ότι η κρατικά ελεγχόμενη Ρωσική Εθνική Αντασφαλιστική Εταιρεία (RNRC) είχε γίνει ο κύριος αντασφαλιστής των ρωσικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της Sovcomflot.

“Τεχνικά, ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Igor Tonkovidov. “Επί του παρόντος, ο στόλος της εταιρείας είναι σχεδόν πλήρως απασχολημένος στη μεταφορά υδρογονανθράκων, τα φορτία παραδίδονται σε διάφορα μέρη του κόσμου”.

Η Sovcomflot είναι βασικός αποστολέας ρωσικών φορτίων πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δυτικές πηγές σημείωσαν ότι η ρωσική ασφαλιστική κάλυψη θα είναι πιθανότατα αρκετή για να συνεχίσουν να πλέουν σε όλον τον κόσμο τα ρωσικά πλοία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα