

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σήμερα Ρώσοι φοιτητή σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη επειδή ανήρτησε στο Telegram «ψευδείς» πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό.
Φοιτητής του Μαθηματικού και του τμήματος Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, ο 23χρονος Ντμίτρι Ιβάνοφ, κρίθηκε ένοχος για διασπορά «ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό με κίνητρο το πολιτικό μίσος», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Για το αδίκημα αυτό, το οποίο εντάχθηκε στον ρωσικό ποινικό κώδικα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έχουν καταδικαστεί επανειλημμένα σε βαριές ποινές κάθειρξης άνθρωποι που έχουν επικρίνει δημοσίως τον πόλεμο.
Στον λογαριασμό του στο Telegram “Protestny MGU” (Ο MGU που διαμαρτύρεται), τον οποίο δημιούργησε για να καταγγέλλει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των φοιτητών, ο Ιβάνοφ δημοσίευσε μεταξύ άλλων μηνύματα με τα οποία επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και οι αρχές υιοθέτησαν νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ποινές έως 15 χρόνια κάθειρξη για οποιονδήποτε δημοσιεύει πληροφορίες για τον στρατό που κρίνονται «ψευδείς».
Χιλιάδες Ρώσοι που έχουν επικρίνει δημοσίως τον πόλεμο και τις ωμότητες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχουν καταδικαστεί να καταβάλουν πρόστιμα. Δεκάδες άλλοι, που έχουν διωχθεί ποινικά αφού τους επιβλήθηκαν πολλά πρόστιμα, καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης ή αναμένουν την καταδίκη τους.
Σχετικά Νέα
Εσθονία: Το Ταλίν ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σήμερα ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο.
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα τηλεφώνησε στον Πούτιν και του ζήτησε να ταξιδέψει στην Τουρκία
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο.
Ρωσία: Ο Πούτιν αποφάσισε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη – Δεν πηγαίνει στην Τουρκία ο Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη την αντιπροσωπεία της Ρωσίας για τις απευθείας.
Γαλλία: Οδηγός ταξί κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και τις αποσκευές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών
Ένας οδηγός ταξί θα δικαστεί τον Νοέμβριο στη Γαλλία με την κατηγορία ότι έκλεψε.