Ρωσία: Εξ αποστάσεως εργασία για τον Πούτιν προληπτικά λόγω κορωνοϊού

ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού θα εργάζεται κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη 1/4 ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι σήμερα, 1η Απριλίου, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για πρώτη φορά με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης από την κατοικία του στο Νόβο Αγκαριόβο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου δήλωσε επίσης ότι στο Κρεμλίνο λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτεί η αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Βλέπετε ότι ο πρόεδρος προτιμάει αυτές τις μέρες να τα κάνει όλα επίσης εξ αποστάσεως, επίσης σε μορφή on-line. Όπως επίσης προτιμάει για όλες αυτές τις τηλεδιασκέψεις να χρησιμοποιεί, όπως εξυπακούεται, ασφαλή κανάλια επικοινωνίας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ανακοίνωση αυτή του Κρεμλίνου γίνεται μία ακριβώς ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο αρχίατρος του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Κομμουνάρκα, ο Ντενίς Προτσένκο, με τον οποίο είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, διαγνώσθηκε, όπως ανακοινώθηκε χθες, με κορονοϊό.

Στο ερώτημα αν οι αξιωματούχοι που συνόδευαν τον Πούτιν κατά την επίσκεψη του αυτή στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Κομμουνάρκα, θα μπουν σε καραντίνα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι όλοι όσοι ήταν μαζί με τον πρόεδρο στην Κομμουνάρκα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ, όπως υποβάλλεται και ο ίδιος.

Ο Πεσκόφ ευχήθηκε στον αρχίατρο του νοσοκομείου της Κομμουνάρκα Ντενίς Προτσένκο καλή ανάρρωση. «Ας ευχηθούμε όλοι μαζί στον γιατρό καλή ανάρρωση. Ας τον χειροκροτήσουμε. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στη δουλειά του».

Σχετικά Νέα