

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να αναχωρήσουν από την Ουκρανία πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, ο οποίος απαίτησε για το σκοπό αυτό από το Κίεβο «να αποναρκοθετήσει» τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.
«Ηεπίλυση του επισιτιστικού προβλήματος περνάει από μια συλλογική προσέγγιση, που περιλαμβάνει κυρίως την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις ρωσικές εξαγωγές και στις οικονομικές συναλλαγές», δήλωσε ακόμη ο Ρουντένκο.
Η Ρωσία θα συζητήσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία αφού καταδικαστούν αιχμάλωτοι που έχουν παραδοθεί, δήλωσε επίσης ο ρώσος υφυπουργός. Ρώσοι και αυτονομιστές αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως μερικοί απ’ αυτούς που έχουν παραδοθεί θα πρέπει να δικαστούν για εγκληματα πολέμου.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι πρόωρο να δημιουργηθεί μια ρωσική στρατιωτική βάση στην ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας που ελέγχεται από τη Ρωσία.
Σχετικά Νέα
ΝΑΤΟ – τελικό ανακοινωθέν: Καταγγελία της «αποτρόπαιας αγριότητας» της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί», δήλωσε.
Η ΕΕ κοντά σε συμβιβαστική λύση για το Καλίνινγκραντ με στόχο την εκτόνωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία
Το εμπόριο μέσω της Λιθουανίας προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ θα μπορούσε να επανέλθει.
Ουκρανία: Αντάλλαξε 144 στρατιωτές με τη Ρωσία, ανάμεσά τους 95 υπερασπιστές του Αζοφστάλ
Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με τη Ρωσία 144 στρατιώτες, ανάμεσά τους 95.
Γαλλία: Το έβδομο κύμα επιταχύνεται, εκκλήσεις για επαναφορά της μάσκας στα ΜΜΜ
Το έβδομο κύμα της επιδημίας της Covid-19 επιταχύνεται στη Γαλλία και οι συστάσεις για.