

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης διευθυντής της ανεξάρτητης εφημερίδας “Νόβαγια Γκαζέτα”, ανακοίνωσε απόψε ότι δέχτηκε επίθεση από έναν άγνωστο που τον ψέκασε με ένα κόκκινο υγρό μέσα σε ένα τρένο.
“Ένας άγνωστος επιτέθηκε στον διευθυντή της Νόβαγια Γκαζέτα μέσα στο βαγόνι ενός τρένου” ανέφερε η εφημερίδα στο Telegram.
“Έχυσαν λαδομπογιά με ασετόν σε όλο το κουπέ. Τα μάτια μου καίνε φριχτά. Στο τρένο από τη Μόσχα για τη Σαμάρα. Η αναχώρηση είχε ήδη καθυστερήσει 30 λεπτά. Θα προσπαθήσω να πλυθώ” ανέφερε ο ίδιος ο Μουράτοφ, στην ανάρτηση αυτή. Ο δράστης “φώναξε: Μουράτοφ, αυτό είναι για τους δικούς μας”, πρόσθεσε.
Η ανάρτηση συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες που προφανώς τραβήχτηκαν από τον δημοσιογράφο: η μία τον δείχνει να κοιτάζεται στον καθρέφτη, πιθανότητα στην τουαλέτα του τρένου, ενώ το κεφάλι, ο κορμός και τα χέρια του είναι καλυμμένα με μια κόκκινη ουσία. Η δεύτερη δείχνει το κουπέ του τρένου, πιτσιλισμένο με μεγάλη ποσότητα ενός κόκκινου υγρού.
Ο Μουράτοφ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και συνέχισε το ταξίδι του, για να πάει στη μητέρα του. “Αναζητούμε τον εγκληματία που το έκανε”, έγραψε στο Twitter ο Κίριλ Μαρτίνοφ, ο πρώην αναπληρωτής του Μουράτοφ στην εφημερίδα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Καπνός από τις δασικές πυρκαγιές του Καναδά έφτασε πάνω από την Ελλάδα
Πάνω από την Ελλάδα έφτασε ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές του Καναδά που.
Επικοινωνία Ζελένσκι με Στάρμερ – Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. για τις κυρώσεις στη Ρωσία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ είχε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ.
Ρούμπιο: «Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία»
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει καμία παραχώρηση στη Ρωσία και τον.
Ρωσία: 20.000 μετανάστες που έλαβαν τη ρωσική υπηκοότητα εστάλησαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία
Οι ρωσικές αρχές γνωστοποίησαν πως έχουν στείλει περίπου 20.000 μετανάστες να πολεμήσουν εναντίον των.