Ρωσία: Eπεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε διάφορες περιοχές της χώρας

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες θα υιοθετηθεί από την Δευτέρα σε ακόμη οκτώ περιοχές της Ρωσίας, εκτός από τις ήδη δέκα περιοχές που έχει υιοθετηθεί, δήλωσε η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα.

«Μέχρι σήμερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση που αφορά ομάδες κινδύνου και ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, έχει εισαχθεί σε 10 περιφέρειες της χώρας. Από την Δευτέρα επεκτείνεται σε ακόμη οκτώ περιοχές» , δήλωσε η Ποπόβα, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό «αποτελεσματικό». Αναφερόμενη στα τεστ κατά του κορωνοϊού, η αξιωματούχος είπε ότι την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 300 ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού σε όλη την χώρα, ενώ σε έξι περιοχές η αναλογία αυτή παραμένει στα 150 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε σήμερα ότι 21 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιασθεί από τα 144 που είναι ο πληθυσμός της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι προτίθεται να εμβολιασθεί τις προσεχείς εβδομάδες με το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light, που είναι το τέταρτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα