

Ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ριαζάν της Ρωσίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία TASS και RIA.
«Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών, τις οποίες εκτελούσαν οι εργαζόμενοι της αναδόχου εταιρείας (…) σημειώθηκε αποσυμπίεση του εξοπλισμού» ανέφερε το TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του διυλιστηρίου.
Το διυλιστήριο αυτό ανήκει στην εταιρεία Rosneft και έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τον Φεβρουάριο διέκοψε τη λειτουργία του έπειτα από μια τέτοια επίθεση.
Το διυλιστήριο του Ριαζάν παράγει 13,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (262.000 βαρέλια ημερησίως) ή περίπου το 5% της συνολικής παραγωγής της Ρωσίας. Το 2024 η παραγωγή του έφτασε τα 2,3 εκατ. τόνους βενζίνης, 3,4 εκ. τόνους ντίζελ, 4,2 εκατ. τόνους καυσίμου πετρελαίου και 1 εκατ. τόνους καυσίμων για αεροσκάφη.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.