Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάληψη πέντε συνοριακών χωριών στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα, τις επιθέσεις τους στην περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο και προσπαθούν να προωθηθούν περισσότερο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Όλεχ Σινεχούμποφ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σφοδρές μάχες διεξάγονται για τον έλεγχο αρκετών χωριών κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν μία νέα επίθεση από χθες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του έχουν καταλάβει τέσσερα συνοριακά χωριά στην περιοχή του Χάρκοβο στην Ουκρανία.

Στη σημερινή ενημέρωσή του το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα χωριά Πλετένιβκα, Οχίρτσεβι, Μπορίσιβκα, Πίλνα και Στρίλετσνα που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή με τη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν και το χωριό Κεραμίκ στην περιοχή του ανατολικού Ντόνετσκ, με την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων να είναι σταθερή, κατά τους μήνες που προηγήθηκαν.

Πέντε νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές περιφέρειες και στο Ντονέτσκ
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές ουκρανικές επιθέσεις με drone και πυρά πυροβολικού στις περιφέρειες των ρωσικών συνόρων Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, αλλά και στην πόλη του Ντονέτσκ, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει κατακτήσει η Ρωσία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Ο Ντενίς Πουσίλιν που έχει τοποθετηθεί από τους Ρώσους στην ηγεσία της περιοχής του Ντονέσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, όταν ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε εστιατόριο στην πόλη του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα