Ρον ντε Σάντις: Επέβαλε απαγόρευση μαθήματος

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις απέρριψε τη διδασκαλία νέου μαθήματος, ακαδημαϊκού επιπέδου, σχετικά με τις αφροαμερικανικές σπουδές, που προσφερόταν σε μαθητές λυκείου από τον οργανισμό College Board. Ο οργανισμός λειτουργεί πάνω από έναν αιώνα και έχει στόχο την προώθηση της ανώτατης εκπαίδευσης και την προετοιμασία των μαθητών για το πανεπιστήμιο. O Nτε Σάντις υποστηρίζει ότι το μάθημα παραβιάζει την πολιτειακή νομοθεσία και «στερείται εκπαιδευτικής αξίας». Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά ενεργειών για να κρατηθούν συζητήσεις και μαθήματα σχετικά με τη φυλή, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου μακριά από τις σχολικές αίθουσες της πολιτείας.

Ο Ντε Σάντις απαγόρευσε επίσημα το μάθημα με επιστολή του πολιτειακού υπουργείου Παιδείας προς το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και εξετάσεις ετοιμότητας για το κολέγιο, όπως το Scholastic Aptitude Test (SAT). Επιβλέπει επίσης τα μαθήματα προχωρημένης κατάταξης, τα οποία επιτρέπουν σε μαθητές να κερδίζουν ακαδημαϊκές μονάδες για το πανεπιστήμιο σε μαθήματα, όπως τα αγγλικά και η χημεία.

Το καλοκαίρι του 2022 το College Board ανακοίνωσε ότι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα «προσφέρει στους μαθητές λυκείου μια τεκμηριωμένη εισαγωγή στις αφροαμερικανικές σπουδές», θα ξεκινήσει σε 60 λύκεια σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-23 και θα επεκταθεί και σε άλλα το επόμενο έτος. Στην επιστολή του, το υπουργείο Παιδείας της Φλόριντα ανέφερε ότι το μάθημα είναι «ανεξήγητα αντίθετο με τη νομοθεσία της πολιτείας και στερείται σημαντικά εκπαιδευτικής αξίας».

Κόντρα μεταξύ της Νίκι Χέιλι και του Μάικ Πομπέο με αφορμή το βιβλίο του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Κουτσομπολιά και ψέματα»
Παράλληλα, στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών φαίνεται να πληθαίνουν οι κόντρες. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη η Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί κυβέρνησης Τραμπ, αναφέρεται επικριτικά στο νέο βιβλίο του Μάικ Πομπέο. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού Εξωτερικών ότι η ίδια είχε «συνωμοτήσει» εναντίον του Μάικ Πενς ώστε να του πάρει τη θέση στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Τραμπ, είναι «κουτσομπολιά και ψέματα με σκοπό να πουλήσει το βιβλίο του». «Δεν ξέρω γιατί το είπε, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο έμεινα όσο το δυνατόν περισσότερο μακριά από την Ουάσιγκτον, για να αποφύγω τα δράματα», δήλωσε επίσης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο Πομπέο γράφει πως δεν είναι σίγουρος αν η ιστορία είναι αληθινή.

Ο Πομπέο αναφέρεται, επίσης, επικριτικά στις επιδόσεις της Χέιλι ως πρέσβειρας και επικρίνει την παραίτησή της. Αμφότεροι βρίσκονται μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024, μια αναμέτρηση στην οποία ο Τραμπ παραμένει ο μόνος επιβεβαιωμένος υποψήφιος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα