

Όταν βρίσκεται κανείς στη Ρώμη, επιβάλλεται η επίσκεψη στο περίφημο Κολοσσαίο, διαχρονικό σύμβολο της Ιταλικής πρωτεύουσας και του αρχαίου ρωμαϊκού πολιτισμού.
Τις τελευταίες ώρες όμως το μνημείο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σφοδρής διαμάχης, εφόσον ο κολοσσός βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου η οποία θέλει να προσφέρει σε πελάτες της μια εμπειρία ως …μονομάχους.
Όπως στις ταινίες ‘Ο μονομάχος’ με τον Russell Crowe και το επερχόμενο δεύτερο έπος του σκηνοθέτη Ridley Scott, και όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο της Airbnb “όσοι είναι αρκετά γενναίοι ώστε να ανταποκριθούν στην πρόκληση, θα ακολουθήσουν τα βήματα που κάποτε διέσχισαν νικητές μαχητές, θα ντυθούν με ιστορικά ακριβείς πανοπλίες και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους για να καθορίσουν τη μοίρα τους στη μάχη”.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για δύο τρίωρες εμπειρίες που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Μαΐου 2025, και η κάθε εμπειρία μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα.
“Για αιώνες” συνεχίζει η Airbnb “το ρωμαϊκό Κολοσσαίο ήταν το σκηνικό επικών μαχών και θρυλικών μονομάχων. Τώρα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια, το Κολοσσαίο επιστρέφει στον αρχικό του σκοπό ως χώρος παραστάσεων, προσκαλώντας τολμηρούς πολεμιστές να πατήσουν το πόδι τους μέσα στην ιστορική αρένα για να χαράξουν τη δική τους πορεία και να διαμορφώσουν το πεπρωμένο τους” γράφει η ανακοίνωση.
Σε μια εποχή όπου οι τουριστικοί προορισμοί προσπαθούν να αμυνθούν κατά του υπερτουρισμού και των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, με τη Ρώμη να βρίσκεται λίγες εβδομάδες από το Ιωβηλαίο του 2025, η πρωτοβουλία προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Στεγαστικής Πολιτικής, Γιούρι Τρομπέτι, μιλά για μια “κακόγουστη πρωτοβουλία” και να κάνει έκκληση ώστε “να μη μετατραπούν οι ρωμαϊκές αρχαιότητες σε παιδική χαρά”.
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.