Ρομά: Επεισόδια σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα – Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

Νέα επεισόδια σημειώνονται σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, με τους Ρομά να έχουν βάλει φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, ενώ έχει κλείσει και η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου.

Στον Ασπρόπυργο, Ρομά που διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, έβαλαν φωτιές στην περιοχή κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα λόγω του καπνού να έχει διακοπεί η κίνηση των συρμών στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Επεισόδια και στα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια και στα Μέγαρα, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 39ο έως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα, στην περιοχή των Μεγάρων.

Εκτροπή οχημάτων γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Κλίμα έντασης επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στοΑγρίνιο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 50 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια από Ρομά στη Χαλκηδόνα

Νέος γύρος επεισοδίων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, με Ρομά να έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η οποία έχει κλείσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το GrTimes, ομάδα περίπου 20 ατόμων έχουν κλείσει τον δρόμο, καίνε λάστιχα και πετάνε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12).

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης από τη Χαλκηδόνα προς Αλεξάνδρεια.

Χθες στο ίδιο σημείο, όπως και σε άλλα δυτικά και ανατολικά προάστια της πόλης σημειώθηκαν παρόμοια περιστατικά που διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα