Ρόδος: Βρέθηκαν οι χαλκογραφίες που εκλάπησαν – Αναζητούνται οι δράστες

Στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται στην περιοχή «Αμπέλια» της ΚΑΙΡ, βρέθηκαν οι επτά (7) χαλκογραφίες που αφαιρέθηκαν από τα προσκυνητάρια της Οδού Παθών στον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε η Αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος υπεδείκνυε το χώρο που εγκαταλείφθηκαν. Σημειώνεται ότι η κάθε χαλκογραφία ζυγίζει περί τα 50 κιλά. Τοποθετήθηκαν το 1928 επί ιταλικής κατοχής.

Στο αστυνομικό δελτίο που εξεδόθη αναφέρονται τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε σήμερα (Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024), από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η κλοπή επτά επιτοιχιζομένων χαλκογραφιών αναπαράστασης των παθών του Χριστού, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 2 Φεβρουαρίου 2024 από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου στη Ρόδο.

Τις αφαιρεθείσες χάλκινες εικόνες εντόπισαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, εγκαταλειμμένες σε υπαίθρια έκταση. Οι χαλκογραφίες κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία. Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα