

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τoυ συνόλου των αγνοούμενων μεταναστών στο ναυάγιο που σημειώθηκε νότια της Ρόδου.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί συνολικά 29 άτομα. Οι διασωθέντες είναι όλοι άνδρες, αφγανικής, ιρανικής και ιρακινής υπηκοότητας οι περισσότεροι. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από τρεις ημέρες από το λιμάνι της Αττάλειας στην Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Αν και σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν 80, τελικά ο αριθμός δεν είναι εξακριβωμένος.
Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκε εκτεταμένη προσπάθεια από τις τουρκικές λιμενικές και στρατιωτικές αρχές, να παρουν μερος στην έρευνα και παρέμειναν για αρκετή ώρα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν τα στελέχη του Λιμενικού να επικοινωνήσουν με το τουρκικό Λιμενικό Σώμα, δεν έλαβαν καμία απάντηση.
Oπως αναφέρει η ΕΡΤ η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε πέντε ναυαγούς και ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση έγινε σε δική της περιοχή ευθύνης, έρευνας και διάσωσης.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση των αλλοδαπών.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.