

Η AntGroup σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης τρόπων για την εκχώρηση του μεριδίου του μεγιστάνα ιδρυτή της εταιρείας Τζακ Μα o οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο του Πεκίνου.
Σύμφωνα με το Reuters διεξάγονται ήδη συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, ώστε ο Μα να εκχωρήσει τον έλεγχο της AntGroup, ενδεχόμενο στο οποίο είχε ήδη αναφερθεί και η εφημερίδα Wall Street Journal τον Νοέμβριο.
Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) και της ρυθμιστικής επιτροπής χρηματοοικονομικών ρυθμίσεων της China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC) πραγματοποίησαν συνομιλίες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου με τον Μα και την Ant ξεχωριστά, όπου συζητήθηκε η πιθανότητα εξόδου του μεγιστάνα από την εταιρεία.
Η AntGroup αρνήθηκε ότι η εκποίηση του μεριδίου του Μα είναι υπό εξέταση. «Η εκποίηση του μεριδίου του Τζακ Μα στην Ant δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο συζητήσεων με κανέναν», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω ανακοίνωσης.
Το Πεκίνο ήλπιζε ότι το μερίδιο του Μα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να πωληθεί σε υπάρχοντες επενδυτές της Ant ή στη θυγατρική της e-commerce Alibaba Group Holding Ltd χωρίς να εμπλακεί άλλος εξωτερικός παράγοντας. Μια άλλη επιλογή θα ήταν ο Μα να μεταφέρει το μερίδιό του σε έναν Κινέζο επενδυτή που στενά συνδεδεμένος με με το Πεκίνο ανέφερε η πηγή του Reuters.
Οποιαδήποτε κίνηση θα χρειαστεί την έγκριση του Πεκίνου, ανέφεραν και οι δύο πηγές με γνώση της σκέψης της εταιρείας.
Σχετικά Νέα
Η κυβέρνηση Τραμπ θα δημοσιεύσει έναν «κατάλογο» πόλεων και Πολιτειών που αντιτίθενται στη μεταναστευτική της πολιτική
Η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα έναν “κατάλογο” πόλεων και Πολιτειών που “παρεμποδίζουν”.
Ο Τραμπ κατηγορεί αμερικανικά ΜΜΕ ότι είναι «άρρωστα» έπειτα από δυσμενείς δημοσκοπήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ ότι είναι «άρρωστα» και είπε πως θα.
Ο Θ. Κολυδάς εξηγεί το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που είναι πιθανό να προκάλεσε το μπλάκ άουτ σε Ισπανία-Πορτογαλία
Το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που ενδέχεται να είναι η αιτία του πρωτοφανούς μπλακ άουτ.
Διπλωματικό «πόκερ» για την Ουκρανία: Κρίσιμη εβδομάδα για τις διαπραγματεύσεις – Οι κινήσεις Τραμπ και Πούτιν
Tριήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία από τις 8 Μαϊου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, με.