

Στη δημόσια σύγκρουση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Λίγη ώρα μετά τα όσα έγιναν στην κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ, το πρακτορείο ειδήσεων είχε τίτλο σε σχετικό δημοσίευμα «Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του σε συνέντευξη Τύπου».
«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η οποία ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε εκατέρωθεν κατηγορίες.
Έχοντας στόχο να χαλαρώσει την αντιπαράθεση μηνών λόγω των διαφορών στη Μεσόγειο, ο Δένδιας εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις για τυχόν παραβιάσεις της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση του Τσαβούσογλου, που τα χαρακτήρισε απαράδεκτα, ωθώντας τον Δένδια να απαντήσει ότι θα αισθανόταν έκπληξη αν ο Τσαβούσογλου περίμενε να μην αντιδράσει σαν μην έχει γίνει τίποτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», γράφει το Reuters.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.