Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 3rd, 2016

Reuters: Η Γερμανία επιμένει στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική στην ΕΕ

Yahoo-CEO-Mayer-tells-Reuters-that-the-company-will-put-a-laser-like-focus-on-advertisingΟ ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε από την ΕΕ να σταματήσει να πιέζει την Ισπανία και την Πορτογαλία σε εποχή χαμηλής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας .
Τρείς επιπλέον βδομάδες προθεσμία δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ισπανία και την Πορτογαλία, προκειμένου να λάβουν μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων τους και να αποφύγουν οικονομικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ευρωπαίο αξιωματούχου, η κίνηση αυτή από πλευράς ΕΕ αποτελεί έναν προσωρινό συμβιβασμό των χωρών που απαιτούν αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία όπως η Γερμανία με τις χώρες που παρουσιάζουν υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πιέζουν για μεγαλύτερη δημοσιονομική χαλάρωση σε δύσκολες εποχές με υψηλή ανεργία και έλλειψη ανάπτυξης.
Την περασμένη εβδομάδα ο ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi δήλωσε ανοικτά ότι δεν πρέπει να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στην Ισπανία και την Πορτογαλία σε αντίθεση με τον Κεντρικό γερμανό Τραπεζίτη Jens Weidmann ο οποίος επιμένει στη μη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ παρά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ η οποία μπορεί να μειώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει στις δύο χώρες περιθώριο έως τις 27 Ιουλίου να καταθέσουν προτάσεις που να αποδεικνύουν την συμμόρφωση τους στους κανόνες της ΕΕ διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες.
Οι δύο χώρες έλαβαν τον Μάιο περιθώριο ενός χρόνου για να μειώσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Το 2015 το έλλειμμα της Ισπανίας έφτασε στο 5,1% του ΑΕΠ και της Πορτογαλίας στο 4,4%.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo