Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούλ 25th, 2015

Reuters:Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν επισήμως τη Δευτέρα

ellada-europi

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters  επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών για το νέο πρόγραμμα βοήθειας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα.Υπό κανονικές συνθήκες, οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν την Παρασκευή. Ωστόσο, οργανωτικά θέματα ανέβαλαν την έναρξη των συζητήσεων, που μετατέθηκε για την Δευτέρα, 27 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν επισήμως τη Δευτέρα, κατόπιν της επίλυσης ορισμένων λογιστικών ζητημάτων.Επιπλέον, η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να κρατήσει τους δανειστές μακριά από τα κυβερνητικά υπουργεία. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους» τονίζει χαρακτηριστικά.Επίσης,στον ίδιο τόνο κινήθηκε σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «εάν η συμφωνία προβλέπει την επίσκεψή τους στα υπουργεία, εμείς πρέπει να το αποδεχθούμε».

Παράλληλα,την ίδια ώρα, προσθέτει το Reuters, o Aλέξης Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του, μετά την έντονη αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο  υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση» τόνισε «Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με κυβέρνηση μειοψηφίας. Χρειάζεται μία καθαρή, ισχυρή λύση».

Πάντως, καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters, o κ. Τσίπρας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα, έχει καταστήσει σαφές ότι προτεραιότητά του, προτού κληθεί να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, είναι η διασφάλιση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo