Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 18th, 2016

Reuters:Δύο F16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος του Ερντογάν

F16Δύο τουρκικά F-16 που κατά τα φαινόμενα ανήκαν στις δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν και της κυβέρνησης, είχαν στο στόχαστρό τους το αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Πόλη, αλλά δεν το κατέρριψαν.

«Τουλάχιστον δύο F-16 πάρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν, ενώ βρισκόταν εν πτήσει προς την Πόλη. Κλείδωσαν τα ραντάρ τους τόσο στο αεροσκάφος, όσο και στα δύο F16 που συνόδευαν τον Τούρκο πρόεδρο … το γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο», είπε χαρακτηριστικά στο Reuters στρατιωτική πηγή με γνώση των τελευταίων γεγονότων.

Ο Ερντογάν επέστρεφε από τις διακοπές του σε παραλιακό θέρετρο του Αιγαίου, απέναντι από τη Ρόδο, υπό το φως της κινητοποίησης στρατιωτικών μονάδων στην Άγκυρα, την Πόλη και πολλά άλλα σημεία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με σάιτ που παρακολουθούν την κίνηση των αεροσκαφών, ένα Gulfstream IV απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Νταλαμάν στις 22.40 την Παρασκευή, κατευθύνθηκε στην Πόλη και παρέμεινε στον αέρα για αρκετή ώρα κάνοντας κύκλους, ενώ στο Ατατούρκ ακούγονταν ανταλλαγές πυροβολισμών, πριν τελικά προσγειωθεί και ακολουθήσει το διάγγελμα του Τούρκου προέδρου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo