Ρέθυμνο: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 46χρονου – Τα μοιραία χτυπήματα σε καρδιά και πνεύμονα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών της δολοφονίας του 46χρονου στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, από την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής αποδεικνύεται ότι το θύμα δέχθηκε πλήξη τον θώρακα και στα άνω άκρα από χόνδρους μακρύκαννου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόκειται για σκάγια για θύρα αγριογούρουνου. Άλλα τραύματα που εντοπίστηκαν ήταν κάταγμα στο ένα άνω άκρο.

Το θύμα δέχθηκε το φονικό πλήγμα σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων και τα σκάγια έπληξαν τον πνεύμονα και το μυοκάρδιο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

ΈΡΕΥΝΕΣ

Οι έρευνες των Αρχών κινούνται σε δύο άξονες. Σε μια παλιά βεντέτα που κρατάει από το 1994, με τουλάχιστον έξι θύματα, στην οποία είχαν εμπλακεί ενεργά συγγενείς του θύματος και μάλιστα ένας εξ αυτών ήταν και διαβόητος κακοποιός στην Κρήτη, όμως καθώς περνούν οι ώρες αρχίζει να υποχωρεί αυτή η εκδοχή, αφού ο ίδιος δεν φαίνεται να είχε ποτέ άμεση ανάμειξη με εκείνη την υπόθεση.

Η άλλη εκδοχή που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα από παράνομες δραστηριότητες του ίδιου του θύματος που δεν ήταν λίγες. Είχε απασχολήσει άλλωστε στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκλησης σωματικών βλαβών και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών με Αλβανούς κακοποιούς.

Μάλιστα, άτομα του περιβάλλοντός του έχουν αναφέρει στις Αρχές, πως θεωρούσε το θύμα ότι σχετικά πρόσφατα κάποιοι τον παρακολουθούσαν.

Χωρίς λοιπόν να έχει εξαιρεθεί ακόμα κάποια πιθανότητα, οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε πρώτα να διακριβωθούν τα κίνητρα της δολοφονίας και στη συνέχεια να οδηγηθούν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών οι Αρχές.

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή
Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες είχε τόσο μεγάλη ποινική δραστηριότητα, που μόνο οι εγγραφές για περιπτώσεις που είχε απασχολήσει την τοπική Αστυνομία γεμίζουν τρεις σελίδες.

Στο χωριό του έκανε συνεχώς καταπατήσεις και αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος προστριβών, ενώ συγχωριανοί του τον έτρεμαν και όπως έχουν χαρακτηριστικά αναφέρει στις Αρχές ούτε το Πάσχα δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν ορισμένοι φέτος από τον φόβο που του είχαν.

Όλα αυτά μοιραία δημιουργούν την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά και πολλές διαφορές άλυτες, κάτι που σίγουρα δυσχεραίνει πολύ και τις έρευνες της Ασφάλειας.

πηγή:ert.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα