Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Αφρική

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε η Νότια Αφρική την Παρασκευή, καθώς οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 24.000, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, μόλις το 5% του πληθυσμού της έχει μέχρι στιγμής εμβολιαστεί.

Η εκτίναξη των κρουσμάτων στην πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής έχει προκαλέσει συμφόρηση στα νοσοκομεία, ειδικά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου το υγειονομικό δίνει μάχη για να βρει αρκετές κλίνες για τους σοβαρά νοσούντες.

Η υγειονομική κρίση επιδεινώνεται από τις ελλείψεις που εμφανίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Η Νοτιοαφρικανική Ιατρική Ένωση απείλησε την Πέμπτη να παραπέμψει την κυβέρνηση στη δικαιοσύνη καθώς περισσότεροι από 200 νέοι γιατροί δεν μπορούν να βρουν θέσεις παρά τις απελπιστικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Από την αρχή της πανδημίας, στη Νότια Αφρική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 60.000 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ενώ μόλις 3,3 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί από τους σχεδόν 60 εκατομμύρια πολίτες της χώρας.

Ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των πωλήσεων αλκοόλ και της απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων σε εσωτερικούς χώρους, για δύο εβδομάδες, προκειμένου να περιοριστεί το νέο κύμα της πανδημίας, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία και πλέον έχει μεταδοθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα