Ρεκόρ κατεγράφη στη μηνιαία παραγωγή μανιταριών στις ΗΠΑ

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται η ζήτηση μανιταριών στις ΗΠΑ, σε τέτοιο σημείο που οι παραγωγοί ανταποκρίνονται με δυσκολία στις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του American Mushroom Institute, η μηνιαία παραγωγή μανιταριών στις ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί σε ύψη ρεκόρ. Παράλληλα, οι τιμές των μανιταριών, τα οποία πωλούνται στα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε ανοδική τροχιά.

Πιο αναλυτικά, η μέση τιμή πώλησης για μία λίβρα φρέσκων μανιταριών αυξήθηκε στα 4,19 δολάρια το Δεκέμβριο του 2019 από 4,03 δολάρια τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ ακόμη γίνεται λόγος για περαιτέρω άνοδο της τιμής.

Τέλος, στην ισχυρή ζήτηση για μανιτάρια στις ΗΠΑ έχει συμβάλει καθοριστικά η αλλαγή του τρόπου διατροφής των καταναλωτών, οι οποίοι τρώνε πιο υγιεινά και με περισσότερα λαχανικά.

Η «Μέκκα» των μανιταριών

Το κέντρο της παραγωγής μανιταριών στις ΗΠΑ αποτελεί η περιοχή Τσέστερ Κάουντι, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Νέας Υόρκης. Η περιοχή εκπροσωπεί περισσότερο από το 60% της αμερικανικής παραγωγής μανιταριών, όπου δραστηριοποιούνται περισσότερες από 50 οικογενειακές τοπικές επιχειρήσεις.

 

Σχετικά Νέα