Ραλι για το αργό μετά την τραπεζική καταιγίδα

Η αποκατάσταση της ηρεμίας στις παγκόσμιες αγορές μετά την τραπεζική καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας οδήγησε σε ράλι τις τιμές του πετρελαίου σήμερα, με τους επενδυτές να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας τώρα που φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος και νέων τραπεζικών καταρρεύσεων.

Στις ΗΠΑ οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο πέρασαν στην αντεπίθεση σήμερα, σημειώνοντας εντυπωσιακά κέρδη. Με ράλι αντέδρασε και η μετοχή της Deutsche Bank μετά την κατρακύλα της Παρασκευής σε ποσοστό άνω του 8%.

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve για την εποπτεία Μάικλ Μπαρ σημείωσε σήμερα ότι τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι “ισχυρό και ανθεκτικό”, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι αρχές είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν ότι όλες οι τραπεζικές καταθέσεις στις ΗΠΑ είναι ασφαλείς.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου σκαρφάλωσε 3,55 δολ. ή 5,1% και έκλεισε στα 72,81 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου.

Το Brent του ίδιου μήνα ενισχύθηκε κατά 3,13 δολ. ή 4,2% και έκλεισε στα 78,12 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Στον αντίποδα, το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 5,8% και έκλεισε στα 2,088 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα