Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Σεπ 9th, 2016

Rainews 24:Η Σύνοδος της Αθήνας αποτελεί μια προσπάθεια για να μπει στο ράφι η λιτότητα

«Η Σύνοδος της Αθήνας, είναι μια προσπάθεια για να μπορέσει να μπει στο ράφι η πολιτική της λιτότητας», τονίζει το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι Rainews 24.

Ο απεσταλμένος του, Σένιο Μπονίνι, αναφέρεται, παράλληλα, στις λεκτικές επιθέσεις του επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «επέλεξε να τους απαντήσει με έμμεσο τρόπο».

Το Rai News προσθέτει « ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών δεσμεύει τις χώρες που την υπέγραψαν, στον τομέα της οικονομίας, για τις προτάσεις που αφορούν την κοινωνική συνοχή, για μια ανάπτυξη ίση για όλους και για την ευρωπαϊκή ατζέντα με θέμα την ασφάλεια και την διαχείριση του μεταναστευτικού».

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa, από την μεριά του, προβάλλει με έμφαση την δήλωση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών είναι σημαντική διότι προσφέρει ένα όραμα της Ευρώπης, διαφορετικό από αυτό που είχαμε στην διάθεσή μας μέχρι σήμερα».

«Ο Ματέο Ρέντσι έστειλε από την Αθήνα ένα ακόμη μήνυμα κατά της λιτότητας», γράφει το Ansa, με αναφορά και στην δήλωσή του ότι «οι ευρωπαίοι πρέπει να είναι καλοί και αγαθοί, αλλά το κάλλος πρέπει να προσλάβει ηθική και όχι αισθητική σημασία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo