Ρ. Σβίγκου: Υπάρχει μια φυσιολογική κυβερνητική φθορά

Έχουν διαμορφωθεί δύο διακριτοί πόλοι στην ελληνική κοινωνία κι εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιον θα εμπιστευτεί ώστε με ασφάλεια να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο , αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA και στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» (Ρ. Τζίμα -Σπ. Λάμπρου) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Υπάρχουν δύο διακριτά σχέδια. Εμείς εκπροσωπούμε το σχέδιο, το οποίο αφορά στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο αφορά στα εργασιακά δικαιώματα, το οποίο αφορά στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

Δεν πρόκειται την επόμενη περίοδο να μην επικοινωνήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, ενώ θα παρουσιάσουμε ένα αναλυτικό σχέδιο για το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα.

Όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να πάρουν θέση -γι’ αυτό είπα να μην κρύβεται κανένας- και το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να πάρει θέση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Γιατί δεν μπορεί -βλέπω από το πρωί το ΚΙΝ.ΑΛ. και χθες την κυρία Γεννηματά, η οποία ουσιαστικά πανηγυρίζει σαν να είναι νίκη του δικού της κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σβίγκου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ερωτηθείσα για το τι κόστισε περισσότερο στο κυβερνών κόμμα, η κυρία Σβίγκου απάντησε: «Αντιμετωπίσαμε λοιπόν στα τέσσερα χρόνια κυβέρνησης δυσκολίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Υπήρχαν πράγματα, τα οποία εντός μνημονίων δεν μπορούσαν να λυθούν.

Είμαστε λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο, την έξοδο από τα μνημόνια, και τη δυνατότητα της χώρας να μπορεί να πάρει αποφάσεις οι οποίες είναι δικές της.

Αυτό προφανώς δεν είχε εμπεδωθεί από τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα όμως μην ξεχνάμε ότι ήταν και μια κάλπη ευρωεκλογών. Υπάρχει μια φυσιολογική κυβερνητική φθορά», αναγνώρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιλέξαμε να δώσουμε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης σε ένα στρατηγικό πολιτικό σχέδιο στήριξης των θετικών μέτρων», συνέχισε η κυρία Σβίγκου και τόνισε: «Ταυτόχρονα όμως η μεγάλη μάχη είναι η μάχη των εθνικών εκλογών.

Βλέποντας το χθεσινό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συνέβη τίποτα.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δώσουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών, όπου εκεί θα συγκρουστούν τα δύο πολιτικά σχέδια, τα οποία περιγράφηκαν και στην περίοδο των ευρωεκλογών,

αλλά τώρα θα γίνει πολύ πιο καθαρό το δίλημμα, γιατί είναι μια μάχη για τις εθνικές εκλογές, κι όχι για τις ευρωεκλογές, όπου υπάρχει ενδεχομένως μια πιο χαλαρή ψήφος, άλλοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν.

Πρέπει να δούμε γιατί κόσμος δεν ήρθε να ψηφίσει. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τη νεολαία. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε σοβαρά και είναι μια μάχη την οποία θα τη δώσουμε για να την κερδίσουμε», κατέληξε.

Σχετικά Νέα