Ρ. Σβίγκου: Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν να επιστρέψουν οι πολιτικές του ΔΝΤ με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Για «σιωπή της ΝΔ» στο δημοσίευμα της Αυγής και για γενικότερη ασάφεια, ως προς τα σχέδιά της για το ασφαλιστικό, έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο news 247 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Α’ Αθήνας, Ράνια Σβίγκου.

«Η Αυγή αποκαλύπτει ένα σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος. Ένα πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία, 75 δισεκατομμυρίων», είπε η κ. Σβίγκου και συνέχισε:

«Νομίζω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να βγει μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, αν όχι να κάνει παρέμβαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει και με συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είναι απλώς να υπάρξει μια διάψευση, όπως αυτές που κάνει ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας γενικά και αόριστα για fake news».

«Η ίδια η απόδραση Μητσοτάκη από το debate έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο ίδιος και το επιτελείο του φοβάται μια ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση, στην οποία θα έχανε, γιατί θα αποκαλυπτόταν ένα ακραία αντικοινωνικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουν αποκαλυφθεί πτυχές, μέσα και από δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και δηλώσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά παρόλα αυτά, δεν έχουμε δει κάποια πράγματα να αποσαφηνίζονται», εκτίμησε και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα για το ασφαλιστικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταργήσει τον ισχύοντα νόμο Κατρούγκαλου. Βλέπουμε τον Κ. Μητσοτάκη να λειτουργεί ως ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων, στη συγκεκριμένη περίπτωση ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση το 2015 είχε βρει ένα ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα. Πλέον, δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για περικοπή στις συντάξεις».

«Παρόλα αυτά», συμπλήρωσε η Ράνια Σβίγκου, «δεν έχουμε δει καμία δέσμευση από τον Κ. Μητσοτάκη, για παράδειγμα, ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις».

«Αν αυτά τα πράγματα βγαίνουν πριν από τις εκλογές και δεν διαψεύδονται από τη ΝΔ, και βλέπουμε μόνο αοριστολογίες σχετικά με το ασφαλιστικό της πρόγραμμα, καταλαβαίνουμε τι έπρεπε να περιμένει ο ελληνικός λαός εάν ποτέ γινόταν κυβέρνηση η ΝΔ, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι θα το αποτρέψουμε ακριβώς επειδή οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν περάσει πολλά, έχουν αφήσει πίσω τους τις μαύρες μέρες των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και δεν πρόκειται να αφήσουν να επιστρέψουν οι πολιτικές του ΔΝΤ με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό», κατέληξε η κ. Σβίγκου.

Σχετικά Νέα