Ρ. Μενέντεζ για τουρκικές επιθέσεις σε Συρία, Ιράκ: «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου

«Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναφορικά με τις επιθέσεις της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ.

Ο ίδιος σημειώνει ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων [και εκείνων] κατά των δυνάμεων εταίρων των ΗΠΑ στις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), έχουν ήδη προκαλέσει θανάτους αμάχων και έχουν καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές, ενώ απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου.»

Τουρκικός βομβαρδισμός απείλησε δυνάμεις των ΗΠΑ
Σημειώνεται ότι ένας βομβαρδισμός από τουρκικό drone εναντίον μιας κοινής βάσης κουρδικών δυνάμεων και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στη βορειοανατολική Συρία έθεσε σε κίνδυνο Αμερικανούς στρατιώτες, ανέφερε την Τετάρτη το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, CENTCOM («κεντρική διοίκηση»).

Μενέντεζ για τουρκικές επιθέσεις σε Συρία, Ιράκ: «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου»-1
Συρία: Τουρκικός βομβαρδισμός έθεσε σε κίνδυνο αμερικανικές δυνάμεις
Την Τρίτη, ένα τουρκικό drone βομβάρδισε μια κοινή βάση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF, όπου κυριαρχούν Κούρδοι μαχητές) και του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σκοτώνοντας δύο Κούρδους μαχητές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα