

«Να πάρουμε πρωτοβουλίες, να δράσουμε για να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Αριστερά το δικό της Πράσινο Συμβόλαιο, με σαφές δημοκρατικό, προοδευτικό, κοινωνικό πρόσημο, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρέμβασή της στο 6ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Για τη συμβολή της Αριστεράς στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε αναλυτικά η Ρένα Δούρου, μιλώντας στο 6ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μπεναλμαδένα της Μάλαγα, στην Ισπανία.
«Να πάρουμε πρωτοβουλίες, να δράσουμε για να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Αριστερά το δικό της Πράσινο Συμβόλαιο, με σαφές δημοκρατικό, προοδευτικό, κοινωνικό πρόσημο, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρέμβασή της στο 6ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Η ίδια τόνισε ότι η “αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και όχι απλά κλιματικής αλλαγής πρέπει να σχετίζεται με εκείνον τον τρόπο που θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, μείωση των ανισοτήτων, για μια συνεκτική, αλληλέγγυα κοινωνία”.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, ως τον Ιούλιο του 2019 και που σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη, επεξεργάστηκε και συνεχίζει να δουλεύει για την εκπόνηση πολιτικών και μέτρων που δημιουργούν τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, για μια νέα, κοινωνικά δίκαιη και αλληλέγγυα, κυκλική οικονομία, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη βιοποικιλότητα, τους φυσικούς πόρους” συνέχισε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι “χρειάζεται όμως να γίνουν πολλά για να αλλάξει ριζικά το παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο”.
Στο πλαίσιο αυτό απαιτούνται νέες προτεραιότητες και νέες προτάσεις που να λαμβάνουν υπόψη “τους στόχους για ένα συνεκτικό και ολιστικό πρόγραμμα για κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέσα από μια δίκαιη, πράσινη μετάβαση, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης”, παρατήρησε η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι έχει “κτυπήσει συναγερμός” καθώς δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού για την υπερθέρμανση του πλανήτη και “πλανήτης νο 2 δεν υπάρχει όπως διαδηλώνουν οι νέοι απ άκρη σε άκρη στον κόσμο”.
“Ο κλήρος πέφτει στην Αριστερά για να κάνει τη διαφορά” δίνοντας αγώνα για ένα “Αριστερό Πράσινο Συμβόλαιο”: έναν αγώνα “κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, βάζοντας το κέρδος πάνω από τις θάλασσες, τον αέρα, το πράσινο, τις ζωές μας”. Αυτόν τον αγώνα “δεν έχουμε το δικαίωμα να τον χάσουμε, πρέπει να τον κερδίσουμε για τους λαούς μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.