Ρ. Δούρου: Οι αντίπαλοί μου δεν έχουν να επιδείξουν έργο στην κοινωνική πολιτική

«Στις λαϊκές αγορές κάναμε σπουδαία πράγματα. Από τα μικρά, να βάλουμε τουαλέτες για τις νέες αγρότισσες μέχρι τα κουπόνια για τους νεφροπαθείς και τους πολυτέκνους», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής

«Δεν θα αφήσω στα χέρια των ανθρώπων που τόσα χρόνια σιωπούσαν στα αυτοδιοικητικά τις γυναίκες που για πρώτη φορά βρέθηκαν με δομές και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με ολοκληρωμένο αντιπλυμμηρικό σχεδιασμό», σημείωσε η Περιφεριάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχετικά με τους πολιτικούς της αντιπάλους στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «οι αντίπαλοί μου είναι άνθρωποι οι οποίοι κατείχαν αξιώματα, σιωπούσαν αυτοδιοικητικά και δεν έχουν να επιδείξουν έργο στην κοινωνική πολιτική. Έχω αποδείξει στην ενασχόλησή μου με τα κοινά ότι δεν πάω με τη λογική του συμφέροντος».

«Στις λαϊκές αγορές κάναμε σπουδαία πράγματα. Από τα μικρά, να βάλουμε τουαλέτες για τις νέες αγρότισσες μέχρι τα κουπόνια για τους νεφροπαθείς και τους πολυτέκνους», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Επιπλέον τόνισε ότι «υπάρχει επιμερισμός των ευθυνών για το πόσο τοξικό έχει γίνει το πολιτικό κλίμα. Δεν έχουμε τοξικοποιήσει όλοι με τον ίδιο τρόπο τον πολιτικό διάλογο» και υπογράμμισε ότι «είμαι από τους ελάχιστους αυτοδιοικητικούς υπέρμαχος της απλής αναλογικής. Δεν μας φοβίζει η σύνθεση».

Σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι, η Ρ.Δούρου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πόρισμα που να λέει ότι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας της περιφέρειας Αττικής αμέλησε ή παρέλειψε κάτι. Το γεγονός ότι σιώπησα για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σκεπτόμενη τους “μαυροφορεμένους” δεν ήταν ούτε ενοχή ούτε αδυναμία».

«Σεβαστήκαμε, σιωπήσαμε, σηκώσαμε τα μανίκια και δεν μπήκαμε στη λογική ότι δεν είμαστε αρμόδιοι. Βοηθήσαμε όπως οφείλαμε, να κάνουμε» ξεκαθάρισε η ίδια και επανέλαβε ότι «για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών πρέπει να γίνει εισήγηση από τον αρμόδιο πυροσβέστη έγκαιρα. Ο αρμόδιος επικεφαλής της επιχείρησης που είναι η πυροσβεστική δεν εισηγήθηκε οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών».

«Για τη διάσωση, διαφυγή, απεγκλωβισμό αρμόδιος είναι πάλι ο επικεφαλής πυροσβέστης», ξεκαθάρισε η Ρένα Δούρου

Παράλληλα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» πρόσθεσε σχετικά με το αν η Περιφέρεια είναι έτοιμη καθώς μπαίνουμε στην θερινή περίοδο ότι «επειδή δεν είμαι πολιτικός παλιάς κοπής σας λέω ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής αυτά που μου αναλογούν με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο έχουν γίνει».

Η ίδια αναφορικά με το Μάτι σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί «ένα δίκτυο διοικητικής και ψυχολογικής βοήθειας προς τους κατοίκους, το social network, και έχουν δοθεί από την Περιφέρεια 10 εκατ. στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας μόνο για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς στις πλειγήσες περιοχές. Αν αυτά τα χρήματα εξαντληθούν θα δώσουμε περισσότερα».

Τέλος, η Ρένα Δούρου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση χιλιάδες πυροσβέστες θα είχαν βγει εκτός πυροσβεστικούς σώματος λόγω του 1/5 στις αποχωρήσεις από το δημόσιο».

Σχετικά Νέα