

Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη οκτώ.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, συνελήφθησαν δύο άτομα σε Λέσβο και Ηλεία για παράνομες καύσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ακόμα 5 άτομα σε Ηλεία, ‘Αργος Ορεστικό, Λάρισα, Ηγουμενίτσα και Έδεσσα.
Αναλυτικά:
– Συνελήφθη, χθες 30 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μυτιλήνης, ημεδαπός, για καύση σε υπολείμματα καλλιεργειών, εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Φιλίας, του δήμου Δυτικής Λέσβου, στη νήσο Λέσβο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.712,50 ευρώ.
– Συνελήφθη, χθες 30 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, για καύση σε ξηρά χόρτα, εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Τσιπιάνων, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.093,75 ευρώ.
– Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250 ευρώ, στις 29 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, για καύση σε ξηρά χόρτα, εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Βυτινέϊκων, του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.
– Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 937,50 ευρώ, χθες, 30 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καστοριάς, σε ημεδαπό, για καύση σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση “Επτά Δρόμοι”, του δήμου ‘Αργους Ορεστικού, στην Καστοριά.
– Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 625, χθες 30 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους τoυ Π.Κ. Αγιάς, σε ημεδαπό, για εκτέλεση θερμών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση “Μελιβοιά” του δήμου Λάρισας.
– Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.562,50 ευρώ, σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ηγουμενίτσας, σε ημεδαπό, για καύση σε υπολείμματα καλλιεργειών, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καστρίου, του δήμου Ηγουμενίτσας, στην Θεσπρωτία.
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.