

Περί τους 26.000 είναι οι άνθρωποι που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς τεράστια πυρκαγιά στο ισπανικό τουριστικό νησί Τενερίφη εξακολουθεί να μαίνεται από την Τρίτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται τα AFP και Reuters.
«Σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί», ανέφεραν σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) οι υπηρεσίες διάσωσης.
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, επεκτάθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες μεγαλύτερες των αναμενομένων.
«Είναι η πιο περίπλοκη» των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών για το αρχιπέλαγος των Καναρίων, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι αρχές είχαν κάνει λόγο χθες, Παρασκευή, το βράδυ, για περίπου 4.500 ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά. Όμως σήμερα το πρωί, άλλοι πέντε δήμοι εκκενώθηκαν στη ζώνη αυτή.
Ο επικεφαλής των δασικών υπηρεσιών, Πέδρο Μαρτίνεθ, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους πως η περίμετρος της πυρκαγιάς “σχεδόν σίγουρα αυξήθηκε πολύ” στη διάρκεια της νύχτας και πως “κατεβαίνει σταθερά” το βουνό στην περιοχή Σάντα Ούρσουλα (βορειοανατολικά).
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.