Site icon The Indicator

Πυρκαγιά στην Ύδρα: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 13 συλληφθέντες

Στον Ανακριτή Πειραιά για να απολογηθούν οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού Περσεφόνη από την οποία εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης 26/6 οι 13 συλληφθέντες πέρασαν για δεύτερη φορά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου από όπου την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών.

Πυρκαγιά στην Ύδρα: Η μαρτυρία καπετάνιου
Η κατηγορία για τους 13 συλληφθέντες βασίζεται στη μαρτυρία καπετάνιου άλλου σκάφους το οποίο βρισκόταν αρόδου στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Ο καπετάνιος έδωσε αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, η οποία θα παίξει κομβικό ρόλο στη συνέχεια της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, ο εμπρησμός από τον οποίο προκαλείται οικολογική καταστροφή τιμωρείται με κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, κυρίως από το πλήρωμα άλλου σκάφους που είχε ρίξει άγκυρα σε διπλανό όρμο από εκείνο της θαλαμηγού, τα πυροτεχνήματα από τα οποία φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά εκτοξεύτηκαν από το πολυτελές γιοτ.

«Περί ώρας 22.30 ξαφνικά άκουσα θορύβους σαν κρότους από πυροτεχνήματα. Είδα στον ουρανό αντανακλάσεις φωτός σαν λάμψεις από πυροτεχνήματα. Συνολικά οι κρότοι που άκουσα ήταν περίπου 15 με 20 συνεχόμενοι ταυτόχρονα με τις εκλάμψεις αυτές. Μετά από δύο-τρία λεπτά είδα να βγαίνει αραιός ελαφρύς καπνός από το ίδιο σημείο και μετά από λίγο έντονο πορτοκαλί χρώμα σαν να έχει πιάσει φωτιά στο σημείο. Δεν είδα βεγγαλικά ή πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από κάποιο σκάφος προς την ακτή. Άκουσα τους ήχους συνοδευόμενους από λάμψεις», ανέφερε ο καπετάνιος του ιδιωτικού σκάφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

«Όταν καταπλεύσαμε στον όρμο ήταν αγκυροβολημένη μόνο μια θαλαμηγός με στοιχεία PERSEFONI 1. Το όνομα το διαπίστωσα από την εφαρμογή MARINE TRAFFIC. Εκείνη την στιγμή ένα φουσκωτό σκάφος βρισκόταν στο σημείο και κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την ακτή προς την θαλαμηγό», είπε.

«Όταν επιστρέψαμε στο σημείο της φωτιάς στον όρμο όπου βρίσκονταν η θαλαμηγός PERSEFONI 1 είδα στην πρύμνη του έναν πυροσβεστήρα και μια κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας. Το μικρό φουσκωτό που είχα δει πριν να πηγαινοέρχεται στην παραλία και την θαλαμηγό τώρα είχε δέσει πάνω στην θαλαμηγό, στην πρύμνη και κάποιοι ξεφόρτωναν αποσκευές σαν τσάντες θαλάσσης», πρόσθεσε.

Exit mobile version