

Πυρ εναντίον φοιτητών που διαδήλωναν σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας, Τεγουσιγάλπα, άνοιξε η στρατιωτική αστυνομία της χώρας, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσέρων εξ αυτών, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές.
Εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, απαίτησαν την παραίτηση του προέδρου Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ, στο πλαίσιο αυξανόμενων αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.
Περίπου 40 στρατιωτικές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Ονδούρας, αφού πρώτα έριξαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με τη ρίψη πετρών. Ακολούθως, οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους διαδηλωτές κι άρχισαν να πυροβολούν με τουφέκια. Όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ονδούρας αποφάσισε να επέμβει με την αποστολή του στρατού και της στρατιωτικής αστυνομίας σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, μετά από συγκρούσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών.
Τις διαδηλώσεις πυροδότησαν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, κατηγορείται επίσης για αυταρχική στάση, καθώς προχώρησε σε αλλαγή του συντάγματος το 2017, προκειμένου να απολαύσει και δεύτερη τετραετή θητεία διακυβέρνησης.
Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ονδούρα με προορισμό τις ΗΠΑ, λόγω της βίας και της οικονομικής αστάθειας, που επικρατούν στη χώρα.
Σχετικά Νέα
-
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.