Πτωτικό ξεκίνημα για τη Wall Street

Με ισχυρές απώλειες διαπραγματεύονται τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street συνεχίζοντας τη χτεσινή καθοδική τους πορεία με φόντο τις ανησυχίες επενδυτών και αναλυτών για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Όπως σημειώνουν τα ξένα πρακτορεία επικρατεί έκδηλη ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας για το αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο των συνεπειών που έχει αφήσει στο πέρασμά της η covid 19.

Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας είναι η αντίδραση τόσο των ασιατικών όσο και των ευρωπαϊκών χρηματαγορών που κατέγραψαν επίσης σημαντικές απώλειες.

Σε αυτό κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 777 μονάδες ή 2,83% και βρίσκεται στις 26.685 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,88% και βρίσκεται στις 3.494 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 3,01% και κινείται στις 11.093 μονάδες.

Στην μία μετά την άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η κατάσταση επιδεινώνεται και απαιτεί ακόμη πιο σοβαρά μέτρα, γεγονός που απεικονίζεται στις αγορές, μετά και χθεσινές δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Στα μάκρο της ημέρας, συρρικνώθηκε 4,5% το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,7% τον Σεπτέμβριο στα 122 δισ. δολάρια και οι εισαγωγές ξένων αγαθών, όπως αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη, υποχώρησαν 0,2% στα 201,4 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Microsoft χάνει 3,95% με την εταιρεία να ανακοινώνει αποτελέσματα που υπολείπονταν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,29%.

Σχετικά Νέα