Πτωτικό γύρισμα για τη Wall Street – Τέλος στο ανοδικό σερί του Nasdaq

Στο «κόκκινο» γύρισαν λίγο πριν το τέλος της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας ο S&P 500 και ο Nasdaq, με τον δεύτερο να μην καταφέρνει να συνεχίσει το ανοδικό του σερί. Η πτωτική πορεία του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου του πλανήτη οφείλεται κυρίως στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,04% και έκλεισε στις 26.086,34 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,94% στις 3.155,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε κατά 2,13% στις 10.390,84 μονάδες.

Πιέσεις στις τιμές πετρελαίου εν αναμονή του ΟΠΕΚ

Απώλειες υπέστησαν οι τιμές του πετρελαίου στο ξεκίνημα της εβδομάδας, εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο και εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 1,5% στα 42,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό σημείωσε επίσης πτώση 1,5% στα 39,91 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχαμάντ Μπακίντο, εμφανίσθηκε αισιόδοξος δηλώνοντας ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταστεί ισορροπημένη όπως πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Διατηρείται πάνω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Σταθερά πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.800 δολαρίων παρέμεινε ο χρυσός στην έναρξη της δεύτερης εβδομάδας του Ιουλίου, βρίσκοντας στήριξη τόσο από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.808,75 δολάρια η ουγγιά, με τους επενδυτές να επιμένουν στο πολύτιμο μέταλλο παρά την ενίσχυση των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, το ασήμι, έκλεισε σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων ετών, καθώς το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 73 σεντς ή 3,9% και έκλεισε στα 19,788 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2% στα 2,955 δολ. η λίβρα. Η Πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 2% στα 863 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 2,3% στα 2.040,90 δολ. η ουγγιά. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Factset, πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο που έχει καταγράψει το παλλάδιο από τις 8 Ιουνίου.

 

Σχετικά Νέα