Πτωτική τάση στις ευρωαγορές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής καθώς οι επενδυτές υιοθετούν αμυντική στάση εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας.

Οι δείκτες σκαρφάλωσαν την Πέμπτη στον απόηχο δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να είναι μικρότερης κλίμακας από τις 75 μονάδες βάσης που έχει επιλέξει η κεντρική τράπεζα στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις της.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για την απασχόληση θα βαρύνουν στις αποφάσεις των στελεχών της Fed στην επόμενη συνεδρίαση τους στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,5% στις 441,65 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται με μικρές απώλειες 0,2% στις 14.456,97 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, διπλάσιο μέγεθος από την εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Οι εισαγωγές κατρακύλησαν 3,7% τον Οκτώβριο, οδηγώντας σε υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα στα 6,9 δισ. ευρώ.

Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,2%, στις 6.725,28, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6% στις 7.513,40 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρές απώλειες 0,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX χάνει 0,6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα