Πτωτική τάση στις ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται την Τρίτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τις συζητήσεις για το νέο πακέτο ανακούφισης από τον αντίκτυπο του κορονοϊού στις ΗΠΑ και το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,47% με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει πτώση 1,3%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της Ευρωζώνης, χάνει 0,45%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,58%, με τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει απώλειες 0,34% και τον βρετανικό FTSE 100 να διολισθαίνει 0,38%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,47%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,63%.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για το πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν, με μια σαφή νίκη για κάθε μία από τις δύο πλευρές να ενδέχεται να προκαλέσει κάποια κίνηση στις αγορές.

Το επενδυτικό αίσθημα πιθανότατα θα ενισχυθεί κάπως από πιθανές αναφορές προόδου προς ένα νέο πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων στις ΗΠΑ, με την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόζι να ανακοινώνει τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, μικρότερο από το αρχικά προτεινόμενο ωστόσο πολύ ψηλότερο από αυτό που έχουν προτείνει οι Ρεπουμπλικάνοι.

Σχετικά Νέα