Πτωτική η τάση στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις δείχνουν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αποτυπώνοντας το κλίμα αναμονής των επενδυτών διεθνώς, με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην επικείμενη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), η οποία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,35%, με τον κλάδο του αυτοκινήτου να ηγείται των απωλειών με 1,2%, ενώ ο κλάδος βασικών πόρων είναι ο μόνος που κινείται ανοδικά, στο +0,8%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, “χάνει” 0,50%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,43% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,41%.

Πτωτικό το κλίμα και στην περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει απώλειες 0,14% και τον ισπανικό IBEX 35 να “γράφει” απώλειες 0,75%.

Το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη έρχεται την ώρα που οι μετοχές σε ηπειρωτική Κίνα και Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν βουτιά, κυρίως λόγω της πίεσης που ασκούν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές στις εταιρείες τεχνολογίας και ιδιωτικής εκπαίδευσης της χώρας.

Πίσω στην Ευρώπη, η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίζεται δυναμικά, με τις Michelin, Faurecia, Ryanair και Philips να ανακοινώνουν τα μεγέθη τριμήνου τους.

Στα εταιρικά νέα, η Credit Suisse συμφώνησε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πρώην επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου της, Iqbal Khan, σχετικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας το οποίο οδηγήσε σε παραίτηση τον πρώην CEO της ελβετικής τράπεζας, Tidjane Thiam.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των λοιμώξεων από την Covid-19, η οποία κινείται ανοδικά σε όλη την ήπειρο, κυρίως λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, που έχει οδηγήσει πολλές χώρες σε επανεισαγωγή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Εντός της ημέρας, αναμένονται και στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα