

Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων, για να καταλήξουν τελικώς σε χαμηλότερα επίπεδα.
Έτσι, νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 2,49% από 2,47% χθες. Πτωτικά κινήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου με αποτέλεσμα να κυμαίνεται στο 1,38% από 1,36%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 34 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετες ομόλογο με 9 εκατ. ευρώ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 2,43% από 2,49% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,31% να διαμορφωθεί στο 2,74% από 2,81% .
Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στο 1,1369 δολ. από τα 1,1365 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,173%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,253%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,34% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,374%.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1370 δολ.
Σχετικά Νέα
Προετοιμάζεται επίσκεψη του Πούτιν στο Ιράν
Το Ιράν προετοιμάζεται για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν , δήλωσε ο.
Eurobank – AFI: Δάνεια με σταθερό επιτόκιο 1% για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Έβρο
Η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για το Δημογραφικό – «Μπροστά για την.
Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στη συνάντηση Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του
Λίγο πριν την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στη Villa Pampili στη.
Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις
Η Γερμανία δίνει τελεσίγραφο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς θέλει να προετοιμάσει κυρώσεις κατά της.